این غذا ها علائم سرماخوردگی را بدتر می کنند

این غذا‌ها علائم سرماخوردگی را بدتر می‌کنند
آفتاب نیوز :

درد و خارش گلو سرفه خشک و کوتاه و گرفتگی بینی از علائم رایجی هستند که معمولا هنگام سرماخوردگی و سایر بیماری های تنفسی آنها را تجربه می کنیم؛ علائمی که با گذشت زمان بهبود می یابند البته به شرط درمان به موقع و عدم مصرف خوراکی هایی که ممکن است شرایط بیماری را تشدید کنند.

درمان کامل سرماخوردگی حدود ۵ روز طول می کشد اما اگر رژیم غذایی و روش زندگیمان را تغییر ندهیم شاهد بدتر شدن علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا خواهیم بود.

بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت ممنوعیت های غذایی در هنگام ابتلا به بیماری های ویروسی فصول سرد سال شامل موارد زیر است:

_ شیرینی ها: مصرف زیاد قند می تواند سیستم ایمنی بدن را سرکوب کند. افزایش قند خون باعث مهار کار گلبول های سفید خون می شود و عفونت در بدن گسترش می یابد. به علاوه مصرف شکر باعث افزایش التهاب در بدن می شود.

_ کربوهیدرات های ساده: این نوع کربوهیدرات ها نیز باعث افزایش قند خون می شوند. البته همه کربوهیدرات ها بد نیستند. نان گندم کامل غلات کامل و … را در هنگام سرماخوردگی مصرف کنید چون حاوی فیبر فراوان است و التهاب بدن را کاهش می دهد.

_ غذا های تند: ادویه های تند اگرچه برای رفع احتقان بینی در هنگام سرماخوردگی مفیدند اما اگر مبتلا به آنفلوآنزا هستید و از معده درد نیز رنج می برید به هیچ وجه غذایتان را تند نکنید.

_ میوه های خانواده مرکبات: اگرچه این میوه ها سرشار از ویتامین C هستند اما به کسانی که در هنگام سرماخوردگی و آنفلوآنزا معده درد دارند باز هم توصیه می شود علاوه بر غذا های تند از مصرف مرکبات اجتناب کنند چون این میوه ها باعث تحریک معده شده و حالت تهوع را تشدید می کنند.

_ غذا های چرب: وقتی سرما می خورید یا آنفلوآنزا دارید اشتهایتان کم می شود. در این هنگام مصرف غذا های چرب التهاب بدن را بالا می برد.

_ آب نبات های بدون قند: این نوع آب نبات حاوی سوربیتول است که می تواند مشکلات گوارشی را تشدید کند. سوربیتول قابل هضم نیست و می تواند باعث اسهال و ناراحتی معده شود. اسهال در سرماخوردگی خطرناک است چون باعث کاهش آب بدن می شود.

_ کافئین: نوشیدنی های کافئین دار بدن را کم آب می کنند. این نوشیدنی ها اگر همراه قند باشند التهاب بدن را افزایش داده و مقابله با عفونت ها را سخت تر می کنند.

_ غذا های ترد: این غذا ها می توانند گلو را تحریک کرده و سرفه را تشدید کنند. کراکر آجیل و حتی سبزیجات خام را در هنگام سرماخوردگی مصرف نکنید.

_ ترشیجات: این غذا ها نیز چون حاوی سرکه و نمک هستند التهاب گلو را افزایش می دهند.

دکمه بازگشت به بالا