ایا قرص آتورواستاتین برای کبد چرب مفید است
آتورواستاتین یا قرص چربی خون زمانی که میزان کلسترول در خون شما افزایش یابد هایپرکلسترومیا (افزایش چربی خون ) رخ می دهد. با این وجود کلسترول بالا ممکن است در شما احساس بیماری ایجاد نکند اما عوارض پنهان ناشی از آن در حال وقوع است. کلسترول بالا در عروق خون رسوب می کند و به مرور زمان دیواره ی عروق را سخت می کند .
این عارضه موجب تنگ شدن عروق کاهش جریان خون و افزایش خطر بیماری های قلب و عروق از جمله سکته های قلبی و مغزی می شود. برنامه های لاغری دکتر بیز بر اساس اصول تغذیه ای سالم و تمرینات فیزیکی منظم طراحی شده اند . آتورواستاتین دارویی از دسته ی استاتین ها می باشد که کلسترول خون را با مهار کردن آنزیم های سازنده ی کلسترول کاهش می دهد. کاهش کلسترول ، ریسک بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد. آتورواستاتین همچنین در افرادی که مستعد بیماری های قلب و عروق هستند(حتی با وجود کلسترول نرمال خون ) ریسک این بیماری ها را کاهش می دهد.
پیش از مصرف قرص آتورواستاتین
-در صورت بارداری ،اقدام به بارداری یا شیردهی به پزشک خود اطلاع دهید.
-در صورت سابقه ی ابتلا به مشکلات کبدی یا هرگونه بیماری که مسبب عارضه کبدی شده است را دارید به پزشک خود اطلاع دهید.
-در صورتی که مشکلات عضلانی مانند گرفتگی یا درد عضلانی دارید به پزشک خود اطلاع دهید.
-در صورتی که سابقه تیروئید کم کار،سکته و یا خونریزی مغزی دارید حتما به پزشک خود بگویید.
آتورواستاتین را در زمان مشخصی از روز; هر زمانی که راحتید، مصرف نمایید . این دارو با غذا تداخل ندارد و می توانید آن را قبل یا بعد از غذا مصرف نمایید . در صورت فراموشی یک نوبت دارو بلافاصله آن را مصرف نمایید اما از دوبرابر کردن مقدار دارو در یک نوبت جداً خودداری نمایید. توصیه های دارویی آتورواستاتین معمولا درمان با این دارو طولانی مدت می باشد لذا با پزشک خود در ارتباط باشید و معاینات و آزمایشات دوره ای را به طور منظم انجام دهید تا پیشرفت درمانی شما ارزیابی شود. مصرف دارو را تا زمانی که پزشک برای شما تجویز کرده است ، ادامه دهید .
یک رژیم غذایی سالم، محدود کردن مصرف الکل، کاهش نمک در رژیم غذایی ،ترک سیگار و داشتن فعالیت بدنی مناسب همراه با مصرف آتورواستاتین خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد. مصرف گریپ فروت یا آب گریپ فروت در رژیم غذایی معمول، باعث افزایش احتمال عوارض ناشی از آتورواستاتین می ش مصرف این ماده غذایی را در رژیم خود محدود نمایید. کپی اطلاعات از وب سایت و اپلیکیشن دارویاب ممنوع می باشد. خانم ها در مدت درمان با آتورواستاتین باید از یک روش جلوگیری از بارداری مناسب استفاده نمایند و در صورتی که حین درمان ، بارداری رخ داد، فوراًبه پزشک اطلاع دهند.
بهترین زمان مصرف قرص چربی
با توجه به اینکه طبق آمار، بیشترین زمان سکته های قلبی در صبح اتفاق می افتد بهتر است زمان قرص چربی به قسمی تنظیم شود که اثربخشی دارو در ساعات اولیه صبح حداکثر باشد به همین منظور توصیه می شود آتورواستاتین روزانه در ساعات 7 یا 8 شب مصرف شود که پیشاپیش مانع از جذب کلسترول در وعده غذایی شام شود و هم اینکه در زمان ریسک خطر سکته های قلبی دارو به مقدار کافی در خون وجود داشته باشد. آتورواستاتین و لاغری : به هیچ وجه نباید انتظار لاغر شدن از قرص آتورواستاتین و سایر داروهای هم خانواده آتورواستاتین داشته باشید زیرا وظیفه آتورواستاین کاهش کلسترون خون است و بر ذخایر چربی تاثیری ندارد بلکه حتی اگر مصرف آتورواستاتین با ورزش همراه نباشد می تواند کلسترول را از جریان خون به ذخایر چربی هدایت کند.
عوارض قطع ناگهانی آتورواستاتین
قطع ناگهانی مصرف قرص آتورواستاتین می تواند خطرناک باشد. مصرف آتورواستاتین آنزیم تولید کننده کلسترول را مهار می کند و با مصرف طولانی مدت آتورواستاتین این آنزیم غیر فعال می شود. این پکیج چاقی دکتر بیز شامل برنامه های غذایی و تغذیه ای ، راهکارهای ورزشی، و تکنیک های مشاوره ای است . قطع ناگهانی این دارو باعث بیدار شدن این آنزیم می شود و ممکن است بصورت سرکش کلسترول خون را افزایش دهد. این افزایش ناگهانی ممکن است یک هفته تا ده روز پس از قطع دارو بروز کند.
به گزارش مشرق، شهرام آگاه، فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان با بیان اینکه، به طور کلی کبد به عنوان یکی از ارگان های اصلی بدن است که متابولیسم بدن را کنترل می کند، افزود: این بدان معنی است که این عضو حیاتی بدن مجموعه ای از قند، چربی و پروتئین ها را که در سیستم گوارشی جذب شده اند، از طریق عروق جذب و با فعل و انفعالاتی تبدیل به مولکول های دیگر کنند که بعضی در کبد ذخیره و برخی نیز با هم تلفیق می شوند و شکلی جدید ایجاد می کنند.
وی اضافه کرد: در ضمن بسیاری از سمومی که وارد دستگاه گوارش می شوند، از طریق عروق وارد کبد می شوند و کبد کار تصفیه آن ها را عهده دار است؛ بنابراین کبد می تواند نخستین محل برای بسیاری از تاثیرات فعل و انفعالات متابولیسم بدن باشد. فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان در ادامه با تاکید بر اینکه، یکی از موادی که می تواند به کبد رسوب کرده و این عضو را تحت تاثیر قرار دهد چربی ها هستند، افزود: به طور معمول چربی جزو مواد هضمی در مواد غذایی هستند که به صورت اسید چرب آزاد از طریق عروق پورت وارد کبد می شوند.
وی گفت: حال اگر به دنبال مصرف بیش از حد معمول چربی ها، این مواد از طریق این سیستم وارد کبد شود یا موادی که جذب اسیدهای چرب آزادها را افزایش دهند یا مواردی که باعث شوند این اسیدهای چرب آزاد در کبد افزایش پیدا کند یا مواردی که باعث شوند چربی های موجود در بدن آزادشده و به خون وارد شوند، این مسائل می تواند باعث افزایش رسوب چربی در کبد شده و منجر به ایجاد کبد چرب در بدن فرد شود. آگاه، با بیان اینکه یکی از روش های تشخیص شدت کبد چرب رادیولوژی است، افزود: بر اساس میزان رسوب چربی و شکل رسوب چربی در کبد سه تقسیم بندی برای کبد چرب تعریف شده که شامل گریدهای مختلف یک، دو و سه است، به طوری که در گرید یک رسوب چربی در کبد کم است، گرید دو این رسوب متوسط و در گرید سه رسوب چربی زیاد است.
وی در پاسخ به این سوال که با رسوب چربی در کبد چه اتفاقی رخ می دهد، اظهار کرد: این چربی که در کبد رسوب کرده در پاره ای از موارد فقط رسوب است و البته گاهی می تواند باعث التهاب شود و هنگامی که کبد چرب است، اما التهاب ندارد، اصطلاحا گفته می شود که فرد کبد چرب غیرالکلی دارد و در صورت التهاب تشخیص استاتو هپاتیتیس داده می شود. این فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان افزود: هنگامی که کبد دچار التهاب می شود، می گوییم فرد مبتلا به التهاب کبد ناشی از چربی شده است که این خود می تواند باعث آسیب کبدی شود و به مرور التهاب حاد یا مزمن ایجاد می کند که در نهایت می تواند باعث ایجاد سیروز یا نارسایی مزمن کبد شود و سیروز البته در پاره ای از موارد می تواند باعث ایجاد سرطان کبد شود.
بهترین رژیم غذایی برای پیشگیری و درمان کبدچرب کدام است؟
این فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان در پاسخ به این سوال که بهترین رژیم غذایی برای درمان کبد چرب کدام است، توضیح داد: بهترین رژیم غذایی برای کبد چرب به طور کلی رژیم غذایی کم کالری است، چراکه مصرف غذای پرکالری و پرچرب می تواند کبد چرب را بدتر کند. آگاه، در خصوص برخی رژیم های غذایی که این روزها در سایت های اینترنتی توصیه می شود نیز گفت: در مورد نوع رژیم هایی که توصیه می شود یکی از بهترین رژیم غذایی برای کبد چرب رژیم غذایی مدیترانه ای است، چراکه این رژیم حاوی انواع سبزی و میوه های فراوان و البته با چربی روغن زیتون است. وی ادامه داد: مصرف گوشت قرمز در رژیم مدیترانه ای بسیار کم و بیش از دو بار در هفته نیست و مصرف گوشت سفید به ویژه ماهی و محصولات دریایی در واقع جایگزین مصرف گوشت قرمز شده است.
این فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان در ادامه در پاسخ به این سوال که مصرف چه میوه هایی برای مبتلایان به گرید سه کبد توصیه می شود نیز گفت: برخی میوه ها و سبزیجات کالری و قند کمی دارند برعکس برخی میوه ها و سبزیجات قند فراوان دارند، به عنوان مثال انگور و خربزه قند فراوانی دارند و این قند می تواند کالری فراوانی به بدن برساند و کبد چرب را تشدید کند. وی افزود: به جای این ها کالری برخی میوه ها و سبزیجات کم و بعضا حتی منفی است مثل کدو، هویج و کرفس که این ها موادی هستند که محدودیت مصرف ندارند، اما آن هایی که قند دارند، در رژیم غذایی باید میزان مصرف آن ها همراه با کنترل میزان قند آن ها باشد.
آیا مصرف آنتی بیوتیک ها بر کبد تاثیر منفی می گذارد؟
این فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان در خصوص اینکه آیا مصرف انواع آنتی بیوتیک ها، قرص سرماخوردگی و سردرد مانند ژلوفن می تواند تاثیر منفی بر کبد چرب بگذارد، گفت: این ها تاثیر منفی مستقیمی بر ابتلا به کبد چرب ندارند. برنامه های دکتر بیز ترک اعتیاد به منظور بهبود سلامت روانی و جسمی افراد متاثر از اعتیاد طراحی شده اند . آگاه در خصوص این مطلب که برخی ادعا می کنند مصرف کیوی برای افراد کبد چرب مضر است نیز اظهار کرد: کیوی دارای ویتامین C فراوان است و البته برای فردی که زخم معده دارد ممکن است مصرف آن باعث تشدید درد معده یا زخم شود، اما مصرف این میوه ربطی به کبد چرب ندارد.
آگاه در خصوص اینکه آیا مصرف ترشیجات ارتباط با کبد چرب دارد یا خیر نیز اظهار کرد: ترشیجات ارتباط مستقیمی با کبد چرب ندارند، اما در کل آنتی اکسیدان ها برای سندروم متابولیک از جمله کبد چرب مناسب هستند و موادی که اکسیدان هستند برای کبد مناسب نیستند و این اختصاص به محصول مشخصی ندارد. وی همچنین اظهار کرد: یکی از موادی که روی کبد چرب تاثیرگذار است، میکروب های روده ای است و گفته می شود که محصولات پروبیوتیک می تواند در سندروم متابولیک و کبد چرب مفید باشد یا آن ها را بهبود ببخشد.