امکان مواجهه با پاندمیهای جدید وجود دارد
رئیس مرکز کنترل بیماریهای واگیر وزارت بهداشت بر لزوم تقویت تابآوری جامعه در برابر اپیدمی تاکید کرد.
به گزارش شبکه، دکتر محمدمهدی گویا در کارگاه آموزشی «نهاییسازی کووید 19/آنفولانزا و سایر بیماریهای عفونی حاد تنفسی و برنامه توانبخشی» که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد، گفت: ممکن است همچنان با اپیدمیهای جدیدی مواجه باشیم. تقویت آمادگی ها برای مقابله با این بیماری ضروری است.
وی در خصوص اختلالات و آسیب های روحی و روانی در بین مردم ناشی از کووید 19 گفت: این بیماری در سطوح مختلف برای مردم دنیا مشکلاتی ایجاد کرده است. در طول همه گیری ویروس کرونا، ما شاهد تعداد قابل توجهی از مرگ و میر در سراسر جهان بوده ایم. در برخی از کشورها، اقتصاد تحت تاثیر قرار گرفته و مردم تحصیل و کار را رها کرده اند.
رئیس مرکز کنترل بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: حدود دو سال و نیم از شیوع کووید-۱۹ در سراسر جهان میگذرد و این همهگیری درسهای بسیاری به ما آموخت. در کمتر از یک سال دنیا واکسن کووید-19 را منتشر کرده است و در کره نیز واکسن مرتبط با آن با کمک متخصصان داخلی در کمترین زمان راه اندازی شد و بخش قابل توجهی از مردم ما از این بیماری همه گیر در امان هستند. واکسن ملی
دکتر گویا برگزاری این کارگاه آموزشی را برای تدوین برنامه های عملیاتی آتی ارزیابی کرد و در پایان گفت: از همه دستگاه ها و دست اندرکاران می خواهیم مشارکت داشته باشند و برنامه عملیاتی را ببینند.
تدوین برنامه جامع مقابله با بیماری های عفونی
در ادامه این برنامه، دکتر قادری همچنین از تدوین برنامه جامع مقابله با اپیدمی در کشور خبر داد و گفت: برای مقابله با بحران اپیدمی در مواقعی که سیستم آمادگی لازم را نداشته باشد، پاسخ بین مردم وجود دارد و پس از گذشت مدت زمان نسبتاً طولانی، تا حدودی شما پاسخگو هستید. می تواند آن را کنترل کند. شما می توانید سیستم های خود را برای مقابله با بیماری قبل از گسترش به جامعه خود آماده کنید و می توانید بسیار سریعتر از قبل پاسخ دهید.
دکتر قادری افزود: خطرات زیادی در جهان وجود دارد و تغییرات آب و هوایی نیز احتمال ابتلا به بیماری های عفونی مختلف را در جوامع دیگر افزایش می دهد.
وی تاکید کرد: “مقابله با یک بیماری همه گیر نیازمند برنامه ریزی بلندمدت است و هر سازمان و نهادی هر سازمان و نهادی را نمی توان هر بار که یک بیماری بروز می کند اقدام کوتاه مدت انجام داد.” و در این راستا باید برنامه های داخلی و خارجی را تدوین کنیم.
اجرای برنامه سه مرحله ای ریشه کنی بیماری های عفونی
تلاشهایی برای ارائه یک اقدام متقابل جامع در برابر بیماریهای عفونی انجام شده است، اما اجرایی نشده است. اما اکنون مراحل لازم انجام شده و برنامه جامع سه مرحله ای برای این امر تدوین شده و نسخه نهایی در دست بررسی است.
همانطور که قادری خاطرنشان کرد: کشور ما به یک برنامه با نتایج داخلی مناسب و با ظرفیت پراکنده برای همسویی با این برنامه تبدیل شده است. به این ترتیب ما برنامه ریزی و آمادگی لازم را برای مقابله با یک اپیدمی قبل از وقوع آن داریم.
وی افزود: بر اساس این برنامه به طور مستمر در حال رصد وضعیت جامعه، شناسایی و پیگیری رفتارهای مختلف هر سازمان و نهاد در هر مرحله از بیماری هستیم.
رئیس گروه پزشکی مرکز کنترل بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: نرمافزاری نیز در دست تهیه است. این بسیار مفیدتر از برگزاری جلسات متعدد و تصمیم گیری دیرهنگام است.
قادری تاکید کرد: سازمانها و نهادها باید از این پس بر اساس دستورالعملهای برنامهریزی مشخص برای دوره بیماری همهگیر عمل کنند تا مجبور به توقف فعالیتهای خود بهویژه در صنعت و اقتصاد کشور نشوند.
لازم به ذکر است کارگاه ملی نهایی سازی برنامه آمادگی و بهبود واکنش به کووید-۱۹/آنفولانزای همهگیر و سایر بیماریهای عفونی تنفسی حاد (جدید و بازپدید) در تبریز ۴ تا ۹ تیرماه در حال برگزاری است. .
انتهای پیام