ادوات مخابراتی و دفاعی با نانو کامپوزیت‌ها، رادارگریز می‌شوند

ادوات مخابراتی و دفاعی با نانو کامپوزیت‌ها، رادارگریز می‌شوند

محققان یک استارتاپ وارد فاز تجاری سازی نانوکامپوزیت های مخفی کاری برای استفاده در صنایع ارتباطات و دفاعی شده اند.

علی شجری، دانشجوی دکتری علوم و مهندسی مواد دانشگاه فردوسی مشهد و از پژوهشگران این پروژه در گفت وگو با شبکه، گفت: وی از محصول تولید شده به عنوان نانوکامپوزیت جذب کننده امواج الکترومغناطیسی یاد کرد و گفت: با توجه به اینکه رادار در تجهیزات نظامی و مکان یابی کاربرد زیادی دارد، ایمن سازی فناوری که امواج الکترومغناطیسی را جذب و از امواج راداری پنهان می کند گامی در زمینه خلع سلاح هسته ای است. او گفت. – دفاع عامل در همین راستا این نانوکامپوزیت تولید شده با خاصیت ضد رادار در صنایع نظامی مورد استفاده قرار می گیرد.

وی ادامه داد: این نانوکامپوزیت ها می توانند تجهیزات نظامی را از رادار دور کنند. نانوکامپوزیت تولید شده روی سطح اعمال می شود.

شجری از دیگر کاربردهای این نانوکامپوزیت ها در صنعت مخابرات دانست و خاطرنشان کرد: این فناوری همچنین از اختلال در عملکرد دستگاه های الکترونیکی و ارتباطی به دلیل تداخل الکترومغناطیسی جلوگیری می کند. نانوکامپوزیت های جاذب امواج الکترومغناطیسی به عنوان محصولات مناسب برای این حوزه طراحی و تولید می شوند.

به گفته وی، از این ماده می توان برای محافظت از تجهیزات در برابر نویز و جلوگیری از نقص در سیستم های الکترونیکی و ارتباطی استفاده کرد.

این محقق تصور کرد که اساس نانوکامپوزیت به دست آمده یک پلیمر است و به وی یادآور شد که محصولی با استفاده از کربن و نانوذرات مغناطیسی توانایی جذب 90 درصد امواج الکترومغناطیسی در محدوده 8 تا 12 گیگاهرتز را دارد.

وی گفت: این محصول قابلیت توسعه بر اساس باندهای فرکانسی را دارد که کاهش قیمت به کمتر از نصف نمونه های خارج از کشور از دیگر مزایای این محصول است.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا