اجرای طرح کاداستر در ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار اراضی ملی خوزستان
شبکه/کوزستان مدیر کل منابع طبیعی خوزستان گفت: در حال حاضر چهار میلیون و 700 هزار هکتار از منابع طبیعی استان خوزستان تذکر داده شده که 4 میلیون هکتار آن متعلق به استانداری است.
سید محمد تقی سجادی در نشست خبری امروز 7 شهریورماه در کنار نمایشگاه هفته دولت در اهواز گفت: منابع طبیعی از رویکرد حفاظتی استفاده می کنند.
به گزارش آبسانا، وی افزود: کار منابع طبیعی بر چهار رکن استوار است که شامل حفاظت، مرمت، توسعه و توسعه است و تحقق این چهار رکن مستلزم پروژهای است که بتواند این موارد را عملی کند.
مدیر منابع طبیعی خوزستان با اشاره به اجرای پروژه هایی در حوزه منابع طبیعی از بدو آغاز به کار دولت فعلی گفت: یکی از اقدامات بسیار مهم برای حفظ منابع طبیعی، مستندسازی دارایی های مرتبط است. روی این منابع یعنی در حوزه منابع طبیعی چه داریم؟ در این زمینه ما نیازمند اقدامات زیربنایی هستیم که باید برای تثبیت مالکیت دولت اجرا شود.
سجادی گفت: استان خوزستان 6.4 میلیون هکتار وسعت دارد که 4.9 میلیون هکتار آن نزدیک به 5 میلیون هکتار شامل جنگل، مرتع و بیابان است.
وی افزود: همچنین این طرح کاداستر است که یکی از اقدامات زیربنایی که باید اجرا میشد، طی سالها به صورت ناقص اجرا شده و یا حتی در بسیاری از مناطق اجرا نشده است. در 4 میلیون هکتار و 900 هزار هکتار از اراضی خوزستان تا ابتدای سال 1400 حدود 700 هزار هکتار پاکسازی شد و از ابتدای سال تاکنون 4 میلیون هکتار از اراضی خوزستان به زیر کشت رفته است. یعنی در حال حاضر به 4 میلیون هکتار از منابع طبیعی خوزستان اشاره شده است که 4 میلیون هکتار آن متعلق به دولت فعلی است.
سجادی ادامه داد: این اطلاعات گزارش وزارت منابع طبیعی نیست، بلکه سامانه رسمی در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور وجود دارد و این موارد باید به تایید سازمان ثبت به عنوان ارگان رسمی و ثبت در سامانه برسد. . این اطلاعات کاملاً دقیق است و توسط مرجع رسمی قوه قضائیه تأیید شده است.
علاوه بر این، یکی از آثار کاداستر این است که در صورت استفاده از نقشه زمین به عنوان ماده مرجع و توجه به اسناد کاداستر، می توان دقت لازم را به دست آورد و در نتیجه از تصرف و تسریع در پاسخگویی جلوگیری کرد. برای افراد، مساحت بر حسب متر و سانتی متر اندازه گیری می شود. تبیین وظایف مردم و دولت و جلوگیری از درگیری نیز از آثار مثبت کاداستر است.
دبیرکل منابع طبیعی خوزستان گفت: موضوع دیگر تعیین تعهدات است. در یک سال گذشته نزدیک به 60 مورد اعتراضات مربوط به اعتراضات مردمی به ملی شدن مناطق منابع طبیعی بوده است. کمیته واحد
سجادی توضیح داد. با روی کار آمدن دولت فعلی از تابستان گذشته اتفاق خاصی برای مبارزه با آفات و بیماری ها در منطقه زاگرس استان خوزستان رخ داد. برای اولین بار در دولت فعلی اعتبارات ویژه ای برای مبارزه با آفات جنگلی اختصاص یافته که تاکنون به استان ها اختصاص نیافته است. این استان نزدیک به یک میلیون هکتار وسعت جنگلی دارد که به نوعی به آن توجهی نشده است.
وی ادامه داد: امسال برخی استانهای استانهای همجوار به دلیل خشکسالی دچار آفت شدند، اما از تابستان سال گذشته استانها با آگاهی قبلی، یک تیم نظارتی برای پایش یک میلیون هکتار از حدود 537 هزار هکتار اعزام کردند.
مدیر منابع طبیعی خوزستان گفت: سه نوع آفت مضر در مناطق جنگلی وجود دارد. یکی آفت جوانه خوار بلوط است که در فروردین و اردیبهشت بیشتر دیده می شود. آفت پروانه برگ خوار بلوط همچنین کشور تقیان و چهار استان زاگرس نشین جنوبی شامل فارس، کهگیلویه و بویراحمد، چهار روستای بختیاری و خوزستان را درگیر کرده است. این آفت با توجه به دانش قبلی و بررسی میدانی کنترل شد.
سجادی در ادامه گفت: آفات جوانه خوار در 537000 هکتار از منابع طبیعی مشاهده شده که 78000 هکتار آن آلوده به جنگل بوده است. البته از 78 هزار هکتار جمعیت آفت، 9 هزار هکتار به مرز مبارزه رسیده است. این به این دلیل است که آفات زمانی که به حد غلظت خود می رسند می توانند مضر باشند.
دومین خسارت مهم و مورد انتظار خشکسالی پروانه برگ بلوط است که چرخه زندگی خود را از ژوئن تا پایان شهریور تکرار می کند. در این راستا 537 هزار هکتار پایش شده که 19 هزار هکتار آن آلوده به این آفت شناسایی شده و 9 هزار هکتار نیز قابلیت مبارزه داشته است.
مدیرکل منابع طبیعی خوزستان گفت: یکی از برکات سیل و طوفان های موسمی مبارزه با آفات است. او به طور طبیعی خود را مهار و کنترل کرد.
وی افزود: آفت پروانه سفید برگ خوار که می توانست تا پایان شهریور ماه وجود داشته باشد در حال حاضر در استان وجود ندارد و کاملا کنترل شده است.
مدیر کل منابع طبیعی خوستان گفت: سومین نوع آفتی که ما با آن مبارزه می کنیم ملخ بومی و گسترده تر است و روش های مبارزه با آن با سایر آفات متفاوت است. ما در حال مبارزه هستیم در برابر آن، این آفت در حدود 6000 هکتار در منطقه جنگلی محلی مورد درمان قرار گرفته است.
او اضافه کرد: در سال گذشته با آغاز به کار دولت فعلی، 154 میلیارد تومان برای اجرای فعالیت های صرفه جویی آب به استان خوزستان اختصاص یافت که 80 میلیارد تومان آن به منابع طبیعی استان و اعتبارات تخصیص یافت. از منبع کمبود می آید.
سجادی در ادامه 11 شهر منطقه را برای این اعتبار در نظر گرفت. با توجه به این اعتبارات برنامه آبخیزداری در 18 هزار هکتار اجرا شده است.
مدیرکل منابع طبیعی خوزستان در خصوص بیابان زایی گفت: در بخش بیابان که یکی از چالش های اصلی استان خوزستان است، اقدامات خوبی در چند سال گذشته انجام شده است اما به دلیل شرایط خشکسالی مانند تامین آب. ، این مشکل با رکود مواجه است.
سجادی گفت: همچنین در سال گذشته 4 هزار و 554 هکتار برنامه مدیریت آب و ذخیره بارندگی توسط دولت سیزدهم اجرا شد.
وی بیان کرد: برنامه نهال سازی طی چند سال گذشته در کانون ریزگردهای محلی به وسعت 24 هزار و 800 هکتار در حال اجرا است که مدیریت و آبیاری عرصه طبیعی یکی از اقداماتی بود که در دستور کار قرار گرفت. به دلیل محدودیت آب، نهال های کاشته شده باید با تانک آبیاری می شدند که قیمت کل را افزایش داد، اما به هر حال تلاش شد تا در آبیاری نهال های کاشته شده اختلالی ایجاد نشود.
انتهای پیام