آفت جوانه خوار بلوط در ۷۰هزار هکتار از جنگل های کهگیلویه و بویراحمد

شبکه/کهگیلویه و بویراحمد سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: آفت جوانه خوار بلوط در جنگل های این استان تا ۷۰ هزار هکتار گسترش یافته است.
مجید نظری در گفت و گو با خبرنگار شبکه افزود: با توجه به رصدها و پایش های انجام شده آفت جوانه خوار بلوط مناطقی را به صورت نامحسوس و مناطقی را با شدت بیشتر درگیر کرده است.
وی اظهارکرد: این آفت در شهرستان های سردسیری استان از جمله بویراحمد و دنا و مارگون گسترش دارد و بیشتر در مناطق لوداب سادات محمودی چیتاب و نقاط نزدیک به دم چنار و سرچنار به چشم می خورد.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: برای اجرای عملیات های مقابله با آفت جوانه خوار بلوط در جنگل های این استان در هر هکتار حداقل ۱۰ میلیون تومان احتیاج داریم. بنابراین برای اجرای این طرح در یک سال بیش از ۵۰ میلیارد تومان اعتبار لازم است.
نظری تصریح کرد: طرح پایش آفت جوانه خوار بلوط در جنگل های استان کهگیلویه و بویراحمد از اواخر بهمن ماه شروع می شود و طی آن آفات و بیماری های درخت های بلوط مورد رصد و پایش قرار می گیرند و درنهایت این طرح به محلول پاشی منجر می شود.
وی ادامه داد: پروانه جوانه خوار بلوط از سری پروانه هایی است که در جنگل های استان کهگیلویه و بویراحمد و به خصوص در مناطقی که بارندگی بهاره کمتر است حضور دارند.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: لارو این پروانه در ابتدای فصل رویش وارد جوانه های بلوط شده این جوانه ها را تغذیه می کند و باعث کاهش رویش تغییرات فیزیولوژیک در وضعیت گیاه و ضعف درخت می شود. همینطور رویش سالیانه درخت را عقب می اندازد و در نهایت باعث مرگ تدریجی آن می شود.
نظری تصریح کرد: برای مقابله با این آفت در جنگل های استان در مرحله اول پایش انجام داده و اثرات آفت را بررسی می کنیم تا بدانیم چه نقاطی به کانون حمله آفت تبدیل شده اند.
وی افزود: بعد از شناسایی کانون های حمله آفت جوانه خوار بلوط در مرحله اول با محلول بیولوژیک BT سم پاشی انجام می دهیم. البته این محلول در شرایطی استفاده می شود که دمای محیط بیش از ۲۰ درجه نباشد.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد یادآور شد: برای اجرای بهتر طرح مقابله با آفت جوانه خوار گندم به اعتبار برای تامین دستگاه های محلول پاش و سم پاش احتیاج داریم.
نظری عنوان کرد: در مناطقی که عملیات مقابله با آفت جوانه خوار گندم انجام شده است عملیات آبخیزداری و جنگل کاری هم انجام می شود تا درختان میزبان به نحوی توانایی مقابله با آفت را داشته باشند.
وی بیان کرد: در طرح مقابله با آفت جوانه خوار بلوط مناطقی که به ترمیم و بازسازی جنگل احتیاج دارند و همینطور نقاطی که احتمال دارد در سال های آینده آفت به آن ها حمله کند هم شناسایی می شوند.
انتهای پیام