آشنایی با دیتیل فونداسیون پایه روشنایی
همه چیز درباره فونداسیون آماده پایه چراغ خیابانی
فونداسیون بخشی از یک سازه می باشد که تمام وزن یک چراغ را به زمین منتقل می کند با توجه به این موضوع هر پایه چراغ فونداسیون منحصر به فرد خود را نیاز دارد که در وهله اول نوع فونداسیون آماده پایه چراغ از نظر ابعاد و کیفیت و مقاومت خاک، میزان باد و شرایط جوی محیط و ارتفاع و دانش مورد نیاز برای توان نوری را در بر می گیرد.
کیفیت فونداسیون آماده پایه چراغ خیابانی
فونداسیون پیش ساخته پایه چراغ خیابانی باید در شرایط کاملا استاندارد و محیط کنترل شده استفاده شوند. این چراغ با توجه به نوع کارایی که دارند مانند استفاده در مناطق مسکونی، صنعتی و تفریحی باید با توجه به کارایی آن از بهترین کیفیت منطبق با نیاز چراغ ها طراحی و تولید شوند و تولید این چراغ ها باید از کیفیت خوبی برخوردار باشند، زیرا این چراغ ها تمام مدت در فضای باز نگهداری می شوند و باید میزان مقاومت خود را هر شرایطی نشان دهند.
طریقه نصب فونداسیون های آماده پایه چراغ
فوندانسیون های از پیش ساخته شده در محل قرار می گیرند. البته با توجه به شرایط مورد نظر پایه چراغ نسبت به تمام شرایط آب و هوایی، جنس خاک، باد خیز بودن محیط و وزن پایه چراغ و عوامل این چنینی، در مرحله نصب ستون اصلی پایه در وسط یک صفحه آهنی دایره شکل متصل می گردد. سپس محل اتصال پایه چراغ ها به صفحه های آهنی توسط لچکی ها جوش داده می شوند که باعث استقامت و محکم بودن پایه چراغ می شود.
خرید فونداسیون آماده پایه چراغ
برای تهیه این فونداسیون های آماده باید به نکات مهمی توجه کرد. مانند متریال استفاده شده در ساخت باید از مواد درجه یک باشد، نوع طراحی سازه با توجه به استفاده آن باید در نظر گرفته شود، ساختار فونداسیون آماده متناسب با پایه چراغ، عیار بتن و ابعاده سازه هستند که باید به آن ها توجه نمود که موضوع تاثیر به شدت زیادی بر روی قیمت پایه چراغ ها دارد.
پایه چراغ های روشنایی
همانطور که می دانید پایه چراغ های روشنایی علاوه بر روشنایی محیط و انتشار نور در تاریکی هوا باعث ایجاد حس امنیت در جاهای خلوت نیز می شوند و همینطور باعث جلوگیری از برخورد عابران و وسایل نقلیه به اجسام داغ خیابان می شود که امروزه پایه چراغ ها یکی از مهم ترین و اساسی ترین نیاز های المان شهری هستند و استفاده برکاربرد آن ها در تمام مکان ها باعث محبوبیت بیش از پیش بین تمام شهروندان شده است و به طور کلی می توان گفت در تمامی مکان ها مورد استفاده قرار می گیرند. مکان هایی مانند بزرگراه ها، اتوبان ها، مناطق تفریحی و نظامی یکی از مهم ترین عناصر مورد استفاده می باشد.
نحوه نصب پایه روشنایی در اتوبانها و بزرگراهها
کیفیت روشنایی نقش مهمی در عملکرد و آسایش بصری کاربران جاده دارد و وسیلهای هشداردهنده برای کمک به رانندگان است. نوری كه از سطح جاده بازتاب میشود، جاده را قابل مشاهده میکند. کیفیت روشنایی بستگی به عواملی چون ارتفاع نصب، فاصله دستگاه نورافکن، زاویه بوم، چراغهای جلو و عقب و خصوصیات سطح جاده دارد.
پایه روشنایی چیست؟
پایه روشنایی یک سازه برای روشنایی شهر است. از این سازه برای روشنایی خیابانها، فضاهای باز شهری، روشنایی فضاهای صنعتی، پارکینگها، اتوبانها و بزرگراهها استفاده میشود.
انواع پایههای روشنایی
- پایه چراغ خیابانی ساده
- پایه چراغ خیابانی دکوراتیو
تفاوتهای پایههای روشنایی ساده و دکوراتیو
پایه چراغ خیابانی دکوراتیو همان مشخصات فنی پایه چراغ روشنایی ساده را دارد با این تفاوت که شکل ظاهری آنها مدرن و زیبا است. معمولاً برای مقاطع آن از پوششهای چدنی یا آلومینیومی استفاده میشود.
نحوه نصب پایههای روشنایی
برای نصب پایههای روشنایی ابتدا باید فونداسیون آن را طراحی کرد. یک راه دیگر هم استفاده از فونداسیونهای آماده است که قابلیت جابهجایی فونداسیون را نیز دارا میباشند.
بهینهسازی کیفیت نور و بهرهوری انرژی چراغهای LED در سیستمهای پایه روشنایی جاده در سطوح مختلف جاده
کیفیت روشنایی نقش مهمی در تعیین عملکرد و آسایش بصری کاربران جادهای دارد و به عنوان وسیلهای هشداردهنده برای کمک به رانندگان به کار میرود. کیفیت روشنایی بستگی به عوامل مختلفی از قبیل ارتفاع نصب، فاصله دستگاه نورافکن، زاویه بوم، چراغهای جلو و عقب و خصوصیات سطح جاده دارد. نوري كه از سطح جاده بازتاب میشود به چشم کاربران جاده وارد شده و جاده را قابل مشاهده میکند. با این حال، شرایط غالب در جاده مشخص کننده ویژگیهای انعکاسی سطح جاده است.
در این بخش قصد داریم به تجزیه و تحلیل کیفیت نور در شرایط سطحی مختلف جاده با استفاده از نرمافزار DIALux بپردازیم. سطوح جادهای خشک و مرطوب مورد استفاده برای این مطالعه کیفیت نور، با توجه به ردهبندی کمیسیون بینالمللی نور (CIE) که در آن کیفیت روشنایی سدیم فشار بالا (HPS) و دیود ساطع نور (LED) بر اساس یک جاده بدون بلندی وسط خیابان مخصوص توقف پیادهرو، مقایسه شده است. علاوه بر این، طراحی سیستم روشنایی جاده با LED های بهینهسازی شده، با تنظیم فاصله پایه روشنایی و ارتفاع پایه ارائه میشود و بهترین نصب در هر طبقهبندی سطح جاده را تضمین میکند. پس از آن، در مرحله ارزیابی انرژی، توانهای مختلف ورودی چراغهای LED با چراغ HPS مورد بحث و مقایسه قرار گرفت.
نتایج نشان میدهد که چراغ HPS میتواند نور و روشنایی متوسطی را نسبت به چراغهای LED فراهم کند که منجر به عملکرد بصری مثبت میشود. با این حال، چراغهای LED میتوانند عملکرد کلی بصری و راحتی بهتری، مانند صرفهجویی در انرژی به دلیل راندمان توزیع نورشان به دست آورند.
برای کیفیت نور در شرایط مختلف سطحی جاده، سطح جاده مرطوب، کیفیت بالاتر نور را دارد؛ چون در سطوح جادهای مرطوب ناحیه روشن و تاریک در فضای روی جاده متناوب میشود. این مسئله منجر به افزایش روشنایی متوسط سطح میشود و یکنواختی طولی را کاهش میدهد. علاوه بر این، سطوح جاده با ضریب متوسط روشنایی بالا، Q0، میتواند فاصله پایه روشنایی بزرگتر را کاهش داده و مصرف انرژی را کاهش میدهد. با این حال، استفاده از چراغهای LED با توان ورودی پایینتر یا بالاتر از توان بهینه، باعث افزایش مصرف انرژی میشود.
برای طراحی و نصب پایه چراغ خیابانی بایستی نکاتی را مورد توجه قرار داد :
- تعیین ارتفاع درست سازه بر مبنای نور مورد نیاز موقعیت جغرافیایی ، مقدار ترافیک و تردد افراد
- تعیین مشخصات فنی درست ( ضخامت ورق ، نوع چراغ ها ، نوع فونداسیون و حجم آن ، نوع پوشش ، دهانه پایین و بالا )
- تعیین فاصله درست نصب پایه ها نسبت به هم و تامین پایه ها به تعداد لازم
- ایجاد طیف نور با لوکس ، دانسیته و حجم مناسب و به صورت یک دست و یکنواخت در بهترین حالت خود ، به صورتی که خیرگی و سایه محسوسی را ایجاد نکند .
- در حد امکان ، قرار نگرفتن منبع نوری در مقابل دید راکبین و رهگذران
- متناسب با بادهای منطقه ای و نیروهای محیطی و جغرافیایی محل
- رعایت جنبه های ارگونومی محیطی : تاثیر درست و مثبتی که طراحی مناسب محیط کار ، تجهیزات ، سطح ایمنی و بهداشت در رضایت و بهبود بهره وری دارد ارگونومی نامیده می شود .
- رعایت جنبه های فیزیولوژی محیطی : تاثیر عوامل محیطی مثل روشنایی ، صدا ، رطوبت ، گرما ، سرما و … بر فیزیولوژی بدن انسان دارد .
- بررسی محیط از نظر وجود موانع طبیعی مثل درخت و تپه ماهور
- تعیین تعداد براکت (دستک) مورد نیاز و تعیین دقیق جهت آنها