چگونه از اسانس برگاموت برای تهیه دسرها و کیک های خاص استفاده کنیم؟
آشپزی همیشه برای من یه ماجراجویی بوده و وقتی به اسانس های خاص مثل برگاموت رسیدم واقعاً دیگه نتونستم جلو خودمو بگیرم. شاید برگاموت براتون آشنا باشه از چای های معروف مثل “چای ارل گری” اما باور کنین استفاده از اون تو دسرها و کیک ها می تونه جادو کنه! امروز می خوام تجربه هامو درباره این اسانس خوشبو و راه های استفاده از اون تو دسرها و کیک ها براتون بنویسم.
چرا اسانس برگاموت؟
وقتی صحبت از اسانس برگاموت میشه اولین چیزی که به ذهنم میاد عطر قوی و دلنشینش هست که یه حس خنکی و مرکباتی داره. این اسانس از پوست میوه های کوچیک و سبزرنگ برگاموت گرفته میشه و طعمی بین لیمو و پرتقال داره. به همین دلیل استفاده ازش توی دسرها و کیک ها واقعاً یه طعم منحصر به فرد و متفاوت به غذا میده. اما مواظب باشین چون عطر و طعمش خیلی قویه و نباید بیش از حد ازش استفاده کنین.
انتخاب دسر و کیک مناسب برای برگاموت
اول از همه قبل از اینکه برید و هر دسر یا کیکی رو با برگاموت درست کنین باید بدونین که این اسانس با همه چیز نمی سازه. مثلاً من یه بار امتحان کردم توی شکلات های تلخ ازش استفاده کنم ولی نتیجه زیاد جالب نشد. ولی وقتی با کیک های اسفنجی سبک یا دسرهای خامه ای مثل پانا کوتا ترکیب میشه دیگه طعمش عالیه! کیک لیمویی هم از اون مواردیه که برگاموت خیلی خوب باهاش جوره.
ترکیب برگاموت با مواد دیگه
وقتی شروع به کار با برگاموت می کنین مهمه که بدونین چجوری اون رو با مواد دیگه ترکیب کنین تا طعمش بهتر بشه. یکی از بهترین ترکیب ها استفاده از وانیل و لیمو در کنار برگاموته. وانلیل یه جورایی شیرینی داره که تلخی برگاموت رو متعادل می کنه. تجربه من نشون داده که اگه توی یه دستور کیک وانیلی یا لیمویی باشه میشه چند قطره برگاموت بهش اضافه کرد و یه نتیجه فوق العاده گرفت.
چقدر از برگاموت استفاده کنیم؟
یادتون باشه که اسانس برگاموت خیلی قویه پس اگه مثلاً برای اولین بار دارین ازش توی کیک استفاده می کنین از مقدار کم شروع کنین. یک تا دو قطره از اسانس برگاموت کافیه که طعم دسر شما رو خاص کنه. دفعه اول که ازش استفاده کردم زیاد ریختم و طعمش خیلی سنگین شد. بعداً یاد گرفتم که همیشه بهتره آروم آروم به غذا اضافه کنم و تست کنم ببینم چقدر طعمش مناسب شده.
طرز تهیه کیک لیمویی با برگاموت
حالا اگه دوست دارین یه دستور راحت برای یه کیک ساده اما خاص داشته باشین این دستور کیک لیمویی با اسانس برگاموت رو امتحان کنین :
مواد لازم |
مقدار |
آرد سفید |
۲ لیوان |
شکر |
۱ لیوان |
تخم مرغ |
۳ عدد |
کره |
۱۰۰ گرم |
شیر |
نصف لیوان |
بکینگ پودر |
۱ قاشق چایخوری |
اسانس برگاموت |
۲ قطره |
رنده پوست لیمو |
۱ قاشق چایخوری |
- فر رو روی ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم کنید.
- آرد و بکینگ پودر رو الک کنین.
- کره و شکر رو با همزن بزنید تا کرم طور بشه.
- تخم مرغ ها رو یکی یکی اضافه کنین و هر کدوم رو به خوبی با مواد قبلی مخلوط کنین.
- رنده پوست لیمو و اسانس برگاموت رو اضافه کنید و مواد رو دوباره مخلوط کنید.
- آرد و بکینگ پودر رو به مخلوط اضافه کنین و در نهایت شیر رو هم اضافه کنین.
- مواد رو داخل قالب بریزین و به مدت ۳۰-۴۰ دقیقه بپزین.
تجربه ناموفق من با برگاموت
بذارین صادقانه بگم یه بار سعی کردم از برگاموت توی یه دسر شکلاتی استفاده کنم و واقعاً شکست خوردم! طعم تلخ شکلات با عطر تند برگاموت جور درنیومد و نتیجه به شدت بد بود. بعداً فهمیدم که برگاموت باید با طعم های سبک و روشن ترکیب بشه نه چیزای خیلی سنگین. پس اگه شما هم خواستین امتحان کنین یادتون باشه که حتماً طعم های مکمل رو خوب انتخاب کنین.
دسرهای خامه ای با برگاموت
یه پیشنهاد دیگه برای استفاده از برگاموت درست کردن پانا کوتا است. این دسر خامه ای با طعم ملایم و سبک خودش بهترین بستر برای ترکیب با عطر دلنشین برگاموته. وقتی برگاموت رو به پانا کوتا اضافه کنین نه تنها طعم دسرتون خاص میشه بلکه عطرش هم دل انگیز میشه.
مشکلات رایج هنگام استفاده از اسانس برگاموت
استفاده از برگاموت ممکنه چالش هایی داشته باشه. یکی از مشکلاتی که ممکنه باهاش مواجه بشین تلخ شدن دسره. این اتفاق بیشتر وقتی میفته که بیش از حد از برگاموت استفاده کنین. یه توصیه دیگه اینکه اسانس رو به تدریج اضافه کنین و حتماً در حین کار دسر رو مزه کنین.
سه سوال رایج در مورد استفاده از برگاموت
۱. آیا می تونم از برگاموت در هر نوع کیکی استفاده کنم؟ پیشنهاد من اینه که از برگاموت در کیک های ساده و سبکی مثل کیک لیمویی وانیلی یا حتی پاند کیک استفاده کنین. برای دسرهای سنگین تر مثل کیک های شکلاتی زیاد مناسب نیست.
۲. آیا برگاموت با میوه های دیگه هم خوب ترکیب میشه؟ بله ترکیب برگاموت با میوه هایی مثل پرتقال و لیمو واقعاً عالیه. طعم مرکباتی این میوه ها با عطر برگاموت به خوبی هماهنگ میشه.
۳. آیا میشه از اسانس برگاموت برای خامه و فیلینگ کیک هم استفاده کرد؟ بله! اگر دوست دارین عطر خاصی به فیلینگ یا خامه کیک تون بدین می تونین چند قطره برگاموت اضافه کنین. اما دقت کنین که مقدار زیادی نباشه تا طعم دسرتون تلخ نشه.
نتیجه گیری
استفاده از اسانس برگاموت خوراکی یه راه فوق العاده برای اضافه کردن عطر و طعم خاص به دسرها و کیک هاست. البته مثل هر ماده ی دیگه ای باید با دقت و تعادل استفاده بشه تا بهترین نتیجه رو بگیرین. اگه هنوز امتحان نکردین پیشنهاد می کنم حتماً یه بار امتحانش کنین و تجربه هاتون رو با من و بقیه به اشتراک بزارین!
سلام! من یه بار از اسانس برگاموت توی کیک لیمویی استفاده کردم ولی انگار یه مقدار زیادی ریخته بودم. کیکم تلخ شده بود. چجوری بفهمم چقدر کافیه؟
تجربه خوبی از برگاموت دارم توی دسر خامه ای مثل پانا کوتا خیلی خوب جواب داد. عطرش فوق العاده ست ولی بازم باید با احتیاط ریخته بشه. کسی دیگه هم امتحان کرده؟
خیلی خوب بود فقط یه سوال داشتم : آیا برگاموت با شیرینی های سنتی مثل شیرینی ناپلئونی هم ترکیب میشه یا طعمش زیاد جور در نمیاد؟
به نظرم عطر برگاموت خیلی خاصه و همه پسند نیست. من خودم اولش دوست نداشتم ولی وقتی تو دسرهای سبک تری مثل موس شکلات سفید امتحان کردم عالی بود!
این مطلب خیلی کمکم کرد چون اصلاً نمی دونستم برگاموت چه طعمی داره. ولی یه سوال میشه تو کیک هویج هم ازش استفاده کرد یا طعمش زیادی متفاوت میشه؟
راستش من برای اولین بار توی یه دسر شکلاتی امتحان کردم ولی اصلاً خوب نشد. به نظرم بهتره توی دسرهای میوه ای یا کیک های وانیلی امتحان بشه.
ممنون از توضیحاتت. یه سوال داشتم اسانس برگاموت تو بازار به راحتی پیدا میشه؟ من هرجا گشتم نبود. کسی راهنمایی می کنه؟
بازم باید تاکید کنم که میزان استفاده خیلی مهمه چون من دفعه اول یه قطره اضافی ریختم و واقعا دسرم طعم تلخ داشت. حتماً با کم شروع کنین!
منم برگاموت رو تو کیک لیمویی امتحان کردم ولی حس می کنم با طعم پرتقال هم میشه جورش کرد. کسی امتحان کرده؟
سلام ممنون بابت مطلب خوبتون. فقط یه سوال توی شیرینی های خشک مثل کوکی ها هم میشه ازش استفاده کرد یا بیشتر برای کیک و دسرهای نرم مناسبه؟
برای من طعم برگاموت توی کرم های قنادی خیلی بهتر بود تا کیک. طعم تلخش یکم توی کیک سنگین بود. ولی تو کرم خیلی جذاب شد!
عالی بود ولی من وقتی توی فیلینگ کیک از برگاموت استفاده کردم حس کردم با شکلات تلخ اصلاً جور در نمیاد. بهتره توی خامه یا کرم استفاده بشه.